Saptamana Dialogului Civic, intalnire cu Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social

Pe 31 martie, Digital Citizens Romania a participat la intalnirea organizata de Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social cu organizațiile neguvernamentale active in domeniul datelor deschise și transparentei administrației publice centrale și locale.

In cadrul intalnirii Digital Citizens Romania a subliniat faptul ca e-guvernarea (open governance), alaturi de digitalizarea serviciilor publice si sprijinirea tuturor actorilor in utilizarea instrumentelor digitale sunt unele din temele de interes pentru comunitatea noastra. Mai mult, in perioada urmatoare suntem interesati sa lucram alaturi de institutiile publice si alti actori la nivel local si regional pentru a creste accesul la servicii digitale pentru toti cetatenii, incercand astfel sa cream o adevarata societate pentru actualii si viitorii cetateni digitali.

In cadrul evenimentului, Minsitrul Gabriel Petrea a precizat:
„Propun să lucrăm împreună ca la toamnă să aducem în dezbatere publică noțiunea de guvernare participativă la nivel local. Cred că primul pas în acest demers începe cu accesibilizarea informațiilor administrației, dar și cu transparentizarea activității #ONG-urilor prin înscrierea în #CONECT – Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru Evidență, Consultare și Transparență, inițiativă a #MCPDS.

dialog civic