Cybersecurity in the new digital age, dezbatere cu eurodeputati la Bucuresti

In perioada 30-31 martie in Romania a fost prezenta o delegatie a Parlamentului European, interesata de domeniul IT&C.
In acest sens, la initiativa europarlamentarului Victor Negrescu, a fost organizata dezbaterea “Cybersecurity in the new digital age” la care au luat parte: Ministrul Comunicațiilor Augustin Jianu, vicepreședintele Grupului S&D, Joseph Weidenholzer, europarlamentarii Tiemo Wolken și Arndt Kohn,comandantul centrului NATO-NFIU, colonelul Cătălin Ticulescum deputatul Andrei Pop – secretarul Comisiei pentru tehnologia informației, și 70 de experți din industria It&C, mediul public și societatea civilă din România.

In cadrul evenimentului Ministrul Augustin Jianu a subliniat:
“Când vorbim despre cybersecurity, trebuie să vedem practic unde ne aflăm ca țară, în era digitală. Din păcate, continuăm să rămânem pe ultimele locuri în ceea ce privește educația digitală, dar și la capitolul infrastructură. Dacă ne uităm la rapoartele europene, vedem că economia digitală în România se află pe ultimele locuri. Trebuie să investim în infrastructura digitală și în educația digitală. Agenda noastră prevede atragerea de fonduri europene pentru servicii digitale, investiții în educație, dezvoltarea zonei rurale din punct de vedere digital. Important este să știm unde să investim atunci când vorbim despre cybersecurity și să ne asigurăm că banii investiți vor merge acolo unde trebuie.”

Digital Citizens Romania a luat parte la eveniment pentru a sublinia nevoia de a crea sinergii intre initiativele europene in domeniul Digital si cele de la nivelul statelor membre. In particular cand vorbim de Securitatea cibernetica este nevoie sa fim atenti la modul in care atat cetatenii cat si companiile au acces la resurse de calitate si sunt protejati de o legislatie moderna, adaptata la evolutia tehnologica.

In timp ce europarlamentarul Victor Negrescu a precizat:
“România are un potențial enorm în domeniul digital și al inovării. Această Românie creativă poate schimba imaginea țării noastre dacă știm să o promovăm, arătând tuturor de ce sunt în stare talentele noastre. De aceea, împreună cu o delegație a Parlamentului European, am venit la București pentru a discuta cu mai multe companii românești de top din zona digitală, dar și cu decidenți interesați de promovarea componentei de inovare. În acest fel, delegația Parlamentului European a văzut la fața locului potențialul României în domeniul IT.”3meps