Te așteptăm la Săptămâna Europeană a Roboticii, 21-26 noiembrie/European Robotics Week

Săptămâna Europeană a Roboticii, 18-27 noiembrie 2016 | European Robotics Week, 18 – 27 November, 2016

Pauza de tehnologie

Echipa E-Civis și Digital Citizens Romania vă invită la Pauza de tehnologie – eveniment ce face parte din Săptămâna Europeană a Roboticii, o inițiativă a Uniunii Europene ce se organizează în fiecare an, începând cu 2011.

Scopul: Promovarea noilor tehnologii, în special a roboticii, în rândul tinerilor din mediul urban şi rural, pentru a-i ajuta pe aceştia să fie la curent cu noutăţile din domeniul tehnologic şi pentru a-i stimula să gândească creativ.

Obiective:
1. Prezentarea unor modele de roboţi educativi existenţi pe piaţă
2. Stimularea unei discuţii despre perspectivele viitorului în contextul noilor tehnologii
3. Educarea elevilor în vederea folosirii constructive a accesului la Internet pentru a fi la curent cu noile tehnologii şi cu beneficiile acestora

Unde:
– Palatul Copiilor Târgoviște, jud. Dâmbovița
– Colegiul Naţional Mihai Viteazu, Ploieşti, jud. Prahova
– Şcoala Gimnazială Şotrile, com. Şotrile, jud. Prahova
– Şcoala Generală nr.1, Mihăileşti, jud. Buzău
– Colegiul Naţional “B.P. Haşdeu”, Buzău, jud. Buzău
– Şcoala cu clasele I-VIII Tomşani, com. Costeştii din Vale, jud. Dâmboviţa
– Centrul Edulier pentru copii dislexici, sector 1, Bucureşti

Faceți cunoștință cu invitații noștri:

Sphero BB-8 – robot cu aplicaţie Star Wars este un roboţel cu comportament autonom şi personalitate care se adaptează în funcţie de interacţiunea cu utilizatorul.

Pus la dispoziţie de: ASCENDIA

Robot Inteligent Interactiv Ubtech Alpha 1S este primul robot umanoid de divertisment. Este proiectat perfect din materiale de înaltă calitate şi software special conceput pentru mişcările sale, care sunt foarte uşor de controlat cu ajutorul aplicaţiei Alpha 1. Alpha 1 are o gamă largă de aplicaţii în diferite domenii, cum ar fi divertisment, educaţie şi media.

Pus la dispoziţie de: ASCENDIA

Woogie este un asistent personal pentru copii. Este un dispozitiv, un robot, cu care se poate vorbi, acesta poate răspunde şi, pe deasupra, mai şi învaţă. Poate să răspundă la orice întrebare dintre domeniile permise – fiind un produs destinat copiilor -, poate pune muzică, poate controla dispozitive ‘smart’, să stingă luminile sau să controleze volumul televizorului.

Pus la dispoziţie de: WOOGIE

Ochelari Samsung Gear VR – Prin folosirea acestei perechi de ochelari VR, utilizatorul are impresia de prezenţă fizică aproape reală într-un mediu creat artificial.

Pus la dispoziţie de: SAMSUNG

Ricoh Theta S camera 360 este o cameră digitală 360. Camera dispune de două obiective, câte unul pe fiecare parte, împreună având o acoperire de 360 de grade.

Pus la dispoziţie de: E-CIVIS

logo-digital-citizens-2logo-e-civis