Lansarea Coalitie Europene Digital Skills and Jobs in Romania, 29 martie 2017

Pe 29 noiembrie am fost bucurosi sa sustinem evenimentul de lansare al Coalitiei Europene pentru Competente Digitale si Locuri de Munca (Digital Skills and Jobs Coalition).

In cadrul evenimentului, Augustin Jianu, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a amintit atat de importanta alfabetizarii digitale, cat si de interesul guvernului de a continua eforturile in domeniul dezvoltarii competentelor digitale de nivel avansat. “Miza noastra este sa redactam un memorandum la nivel guvernamental, care vizeaza implicarea a cel putin trei ministere – Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale – pentru dezvoltarea coalitiei destinate competentelor digitale. Prin aceasta coalitie urmarim implicarea tuturor asociatiilor si companiilor care au interes in dezvoltarea competentelor digitale in Romania”.

Coalitia a fost lansata in cadrul conferintei “Competente digitale pentru locuri de munca”, gazduita la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale cu participarea reprezentatilor Coalitiei Europene – Dl. Jonathan Murray (director al Digital Europe – platforma care asigura Secretariatul Coalitiei), ai Minsiterului Educatiei Nationale, precum si reprezentanti ai organizatilor partenere ai Coalitiei Skills 4IT din domeniul ICT, academic si ONG, mass media.

Mai multe despre eveniment si Coalitia romana la: www.coalitiait.ro, http://facebook.com/coalitiait.

In continuare, comunitatea Digital Citizens Romania, pregateste o campanie nationala de promovare a Competentelor Digitale sub umbrela Coalitiei, in parteneriat cu APDETIC (platforma care asigura secretariatul Coalitiei in Romania)!

Mai multe informatii urmeaza sa fie anuntate in perioada urmatoare!

coalitiaro