Pauza de tehnologie – Săptămâna Europeană a Roboticii

Pauza de tehnologie – Săptămâna Europeană a Roboticii
21-25 noiembrie 2016, Romania

Evenimentul Pauza de tehnologie face parte din Săptămâna Europeană a Roboticii (European Robotics Week), o inițiativă a Uniunii Europene ce se organizează în fiecare an, începând cu 2011.

Scopul: Promovarea noilor tehnologii, în special a roboticii, în rândul tinerilor din mediul mic urban şi rural, pentru a-i ajuta pe aceştia să fie la curent cu noutăţile din domeniul tehnologic şi pentru a-i stimula să gândească creativ.

 Obiective:
1. Prezentarea unor modele de roboţi educativi existenţi pe piaţă
2. Stimularea unei discuţii despre perspectivele viitorului în contextul noilor tehnologii
3. Educarea elevilor în vederea folosirii constructive a accesului la Internet pentru a fi la curent cu noile tehnologii şi cu beneficiile acestora

Activități propuse:
– 4 zile de prezentari (22-25 noiembrie)
– 4 judeţe din România (Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Teleorman sau cartierul Ferentari din Bucureşti)
– cel putin 400 de elevi informaţi

Grupul țintă:
400 de participanți – elevi din mediul urban mic si rural

Impactul evenimentului
Pauza de tehnologie este singurul eveniment din România, organizat sub egida Săptămânii Europene a Roboticii.
În timp ce publicul din mediul urban are acces la informaţii, evenimente şi expoziţii legate de tehnologie, cetăţenii din mediul urban mic şi rural au un acces redus la acestea. Evenimentele organizate îşi propun să aducă tehnologia către toţi, pentru a-i ţine la curent cu noile tehnologii, pentru a-i stimula să fie creativi şi pentru a-i pregăti pentru viitorul nu foarte îndepărtat.
Dimensiunea europeană a cadrului în care se desfășoară evenimentul va asigura o expunere la nivel european și va reprezenta un model de bună practică în rândul statelor membre ale Uniunii Europene. Evenimentul va fi afişat pe calendarul European Robotics Week.