Deschiderea oficială Out4Coding, sâmbătă 22 oct, 11:00

Vă așteptăm la deschiderea oficială Out4Coding – Săptămâna Europeană a Programării!

Sâmbătă 22 octombrie, începând cu ora 11:00 îi vom avea ca invitați pe:
– Victor Negrescu, Europarlamentarul anului pentru Agenda Digitală și Ambasador al Campaniei Europene eSkills for Jobs
– Andrei Nicoară, Departamentul pentru Servicii Online și Design din cadrul Guvernului
– Cătălin Pătrașcu, Șef Serviciu Securitatea Informației și Monitorizare CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică).

Luna Octombrie marchează o serie de evenimente importante atât la nivel european cât și național, precum Săptămâna Europeană a Programării (15-23 ocotmbrie) sau Luna Europeană a Securității Cibernetice. În acest context Out4Coding își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și utilizarea responsabilă a tehnologiei și internetului, printr-o serie de activități variate dedicate copiilor, tinerilor dar și publicului larg, într-un mediu prietenos de învățare.

Alături de invitații noștri vom discuta despre oportunitățile digitale oferite de diferiți actori din România și Europa.

Comunitatea Digital Citizens Romania consideră că în contextul actual competențele digitale sunt deosebit de relevante. Deși România se află printre primele locuri la nivel european în materie de specialiști IT certificați pe cap de locuitor, competențele digitale în rândul populației generale și al forței de muncă sunt printre cele mai scăzute din UE: de exemplu, doar 26% dintre cetățenii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au competențe digitale de bază, spre deosebire de media de 55% la nivel european. În condițiile în care ultimele cercetări europene estimează că, în viitorul apropiat, 90% dintre locurile de muncă vor necesita competențe digitale, considerăm că este esențial să investim în aceste abilități.

Te așteptăm la sesiunea de deschidere dar și la atelierele Out4Coding – împreună contribuim la formarea viitorilor și actualilor Cetățeni Digitali!

Află mai multe pe http://www.digitalcitizens.ro/out4coding/!

Toate activitățile vor avea loc în incinta Mega Mall București, etaj 2, zona de lângă Food Court (Bulevardul Pierre de Coubertin 3-5, București 021901).

logo-digital-citizens-2