Conținutul Digital și Reglementările Europene- masă rotundă, 21 Septembrie

Think-Tank-ul Digital Citizens Romania organizează pe 21 Septembrie masa rotundă “Conținutul Digital și Reglementările Europene” – eveniment organizat cu sprijinul europarlamentarului Victor NEGRESCU.

Evenimentul este adresat celor interesați de această temă și în particular actorilor care sunt vizați de noile prevederi europene: furnizori de conținut digital (companii, antreprenori), asociații patronale sau ale consumatorilor.

Participarea la eveniment este gratuită și se face exclusiv pe bază de invitație. Pentru a solicita o invitație, vă invităm să luați legătura cu echipa Digital Citizens Romania la adresa de e-mail [email protected].
Evenimentul va avea loc în București, pe 21 septembrie, interval ora 10-13:00, datele logistice și agenda finală urmând a fi comunicate participanților confirmați.

Prin conținut digital se înțelege o gamă variată de produse și servicii precum:
– date care au fost produse și furnizate în formă digitală, precum video, audio, aplicații, jocuri digitale sau orice alte tipuri de software
– un serviciu care permite crearea, procesarea și depozitarea datelor în formă digitală
– un serviciu care permite distribuirea sau oricare alt tip de interacțiune cu datele în formă digitală, furnizate de către utilizatorii serviciului.


Context
Evenimentul are loc în contextul dezbaterilor de la nivel european cu privire la nevoia de armonizare a Pieței Unice Digitale prin adoptarea unui nou cadru de reglementare a contractelor de furnizare a conținutului digital, respectiv a serviciilor și produselor digitale.
În decembrie 2015 Comisia Europeană a propus un pachet de două directive cu scopul de a contribui la o creștere accelerată a Pieței Unice Digitale, atât în beneficiul consumatorilor, cât și al întreprinderilor, prin eliminarea barierelor majore ce derivă din baza contractuală care limitează comerțul transfrontalier în mediul online.
Aceste reglementări europene vor avea un impact major asupra legislației naționale, respectiv asupra activității desfășurate de toți producătorii și furnizorii de produse și servicii digitale.
În prezent se pot aduce amendamente la propunerea Comisiei Europene, un vot final urmând să aibă loc în Parlamentul European și în Consiliul Uniunii Europene la finalul anului 2016.


Masa rotundă “Conținutul Digital și Reglementările Europene” deschide seria de evenimente inițiate de Digital Citizens Romania sub umbrela: Digital Policy Roundtables-evenimente periodice organizate cu scopul de a contribui direct la agenda publică digitală, prin asigurarea unui dialog între toți actorii interesați (de la companii/antreprenori digitali, la reprezentanți ai instituțiilor publice, la structuri ale partenerilor sociali).
Formatul meselor rotunde va asigura un spațiu lucrativ, oferind oportunitatea tuturor celor prezenți de a contribui cu recomandări și sugestii ce vor fi transmise către instituțiile publice abilitate, atât la nivel european cât și național.


Digital Citizens Romania este primul Think Tank Românesc în domeniul Digital – o comunitate dedicată adepților domeniului digital, reprezentanților mediului de afaceri și specialiștilor în politici publice.

Direcțiile strategice asumate de această platformă vizează trei piloni esențiali:
1. Cunoașterea și înțelegerea fenomenului digitalizării.
2. Crearea unui spațiu de dezbateri cu privire la impactul digitalizării, pe termen mediu și lung.
3. Implicarea în procesul de adaptare al noilor politici publice la evoluția sectorului digital, contribuind la generarea de soluții capabile să conducă la o „economie inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii” (Europa 2020).