Contributia la Caietul Documentar: Romania Digitala

Joi, 27 septembrie 2018 am fost bucurosi sa sustinem Romania Digitala – un caiet documentar ce cuprinde 135 de contributii din partea unora din cei mai importanti experti in sectorul digital, din Romania. Volumul aparut la Editura Club Romania este coordonat de Radu Puchiu, Marius Stoian si Marcel Foca, contributia Digital Citizens Romania fiind realizata de Veronica Stefan.

In cadrul evenimentului am prezentat viziunea noastra despre Europa Digitala si detalii privind contributia noastra “Europa si drumul catre statul de Lider Digital” – o analiza ce surprinde elementele cheie privind demersurile UE pt Piata Unica Digitala/Digital Single Market, respectiv sustine importanta sinergiilor intre nivelul national si cel european!

“Într-o perioadă în care marile economii globale se pregătesc pentru schimbările generate de cea de a patra revoluție industrială, Uniunea Europeană (UE) își accelerează ritmul și încearcă să se poziționeze ca un lider regional în această competiție globală.
Cea de a 4a revoluție industrială face trecerea către dimensiunea evolutivă a digitalului ce are ca motor tehnologiile disruptive – inteligența artificială, robotica sau blockchain. Toate acestea au un impact direct asupra economiei dar afectează, în egală măsură, întregul ecosistem socio-politic, punând presiune pe decidenții politici de a propune soluții rapide, agile și inclusive.
Provocarea cea mai mare, atât pentru UE cât și pentru celelalte regiuni, rămâne în a asigura un echilibru între fructificarea oportunităților și anticiparea riscurilor, având în vedere drepturile cetățenilor dar și interesele sectorului privat, și culminând cu menținerea competitivității și capacității de inovare într-o cursă globală din ce în ce mai intensă.
Deși adeseori criticată pentru dificultatea de a se adapta noilor evoluții tehnologice, în ultimii ani UE se dovedește a fi regiunea care abordează structurat și temeinic unele din cele mai presante întrebări ale momentului – protecția datelor personale, inteligența artificială, securitatea cibernetică – propunând strategii și instrumente legale care influențează întreaga dezbatere globală.”

Mai multe despre Romania Digitala:
https://www.agerpres.ro/cultura/2018/09/27/romania-digitala-al-treilea-volum-al-seriei-caiete-documentare-club-romania-va-fi-lansat-la-bcu–182877