Apel la protejarea Datelor Personale

Update 26 Martie, a fost publicata o versiune actualizata a declaratiei, disponibila pe www.stirioficiale.ro si include posibilitatea de a completa datele personale direct in formularul online!

⚠️In perioada de carantina nationala este necesara completarea Declaratiei pe proprie raspundere pentru deplasari in afara casei. Ca urmare a aparitiei unor website-uri neoficiale este important sa:

❌NU FOLOSITI WEBSITE-URILE DE COMPLETARE/GENERARE ONLINE A DECLARATIEI

⚠️Completati declaratiile DOAR PE CALCULATORUL PERSONAL sau DE MANA/OLOGRAF

✅Daca doriti sa transformati Declaratia din pdf in word exista foarte multe convertoare online. Pentru acest lucru cautati, cu orice motor de cautare – ex. Google/Safari, fraza “pdf to word”.


Nu uitati ca in aceste declaratii introduceti TOATE datele personale!

DE CE spunem aceste lucruri?

👁‍🗨Toate platformele nou create declara ca nu stocheaza date personale, dar acest lucru #nu poate fi #verificat sau #garantat! Acestea sunt initiative private si nu pot fi verificate de nimeni!!!

📴Aceste platforme nu au publicata #politica de prelucrare de date si nu ofera date despre cine detine platforma, date de contact sau orice alta informatie de identificare – usor accesibila!

⏰ Unele din aceste aplicatii permit utilizarea doar daca share-uiti mai intai. Acest lucru ar trebui sa fie in sine un semnal de alarma!

🇪🇺🇹🇩Aceste practici nu sunt aliniate la LEGISLATIA EUROPEANA – Regulamentul General de Protectia Datelor, aplicabil din Mai 2018! Comisia Europeană în România