Apel la protejarea Datelor Personale

Update 26 Martie, a fost publicata o versiune actualizata a declaratiei, disponibila pe www.stirioficiale.ro si include posibilitatea de a completa datele personale direct in formularul online!

⚠️In perioada de carantina nationala este necesara completarea Declaratiei pe proprie raspundere pentru deplasari in afara casei. Ca urmare a aparitiei unor website-uri neoficiale este important sa:

❌NU FOLOSITI WEBSITE-URILE DE COMPLETARE/GENERARE ONLINE A DECLARATIEI

⚠️Completati declaratiile DOAR PE CALCULATORUL PERSONAL sau DE MANA/OLOGRAF

✅Daca doriti sa transformati Declaratia din pdf in word exista foarte multe convertoare online. Pentru acest lucru cautati, cu orice motor de cautare – ex. Google/Safari, fraza “pdf to word”.


Nu uitati ca in aceste declaratii introduceti TOATE datele personale!

DE CE spunem aceste lucruri?

?‍?Toate platformele nou create declara ca nu stocheaza date personale, dar acest lucru #nu poate fi #verificat sau #garantat! Acestea sunt initiative private si nu pot fi verificate de nimeni!!!

?Aceste platforme nu au publicata #politica de prelucrare de date si nu ofera date despre cine detine platforma, date de contact sau orice alta informatie de identificare – usor accesibila!

⏰ Unele din aceste aplicatii permit utilizarea doar daca share-uiti mai intai. Acest lucru ar trebui sa fie in sine un semnal de alarma!

????Aceste practici nu sunt aliniate la LEGISLATIA EUROPEANA – Regulamentul General de Protectia Datelor, aplicabil din Mai 2018! Comisia Europeană în România