România Digitală, Consiliu Consultativ

Incepand cu luna februarie Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – România a demarat intrunirile din cadrul consiliului consultativ #RomaniaDigitala.
Ne bucuram sa fim alaturi de alti actori relevanti in identificarea si promovarea prioritatilor digitale – atat la nivel national cat si european!


Prima întrunire a Consiliului Consultativ „România Digitală”

Astăzi, 12 februarie 2019, a avut loc, la sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) prima întrunire a Consiliului Consultativ „România Digitală”, organizat și coordonat de MCSI și beneficiind de participarea reprezentanților altor ministere, a mediului academic, precum și a numeroase asociații și structuri ale industriei de profil care își propun dezvoltarea societății informaționale în România.

Întâlnirea a fost deschisă de ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale,  Alexandru Petrescu, și a vizat lansarea într-un cadru organizat și cu largă reprezentativitate a dezbaterilor pe tema politicilor publice, inițiativelor și proiectelor care pot susține în mod activ dezvoltarea sectorului comunicațiilor în România.

„Cred în importanța unor consultări publice substanțiale în orice demers pe care MCSI îl întreprinde, fie că vorbim de reprezentarea la nivelul structurilor europene, fie că vorbim de elaborarea politicilor publice sectoriale în domeniu, pentru că doar într-o deplină convergență acțiunile Guvernului se regăsesc în beneficii tangibile la nivelul firmelor și cetățenilor României”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

Consiliul Consultativ „România Digitală” își propune constituirea unui organism care cumulează expertiza relevantă în domeniul digitalizării economiei, dezvoltării comunicațiilor electronice și serviciilor poștale precum și creșterii incluziunii sociale și participării economice prin intermediul tehnologiei în România.

Activitatea Consiliului Consultativ „România Digitală” va continua în mod susținut în perioada următoare prin configurarea de grupuri tematice pe subiecte relevante ecosistemului digital românesc, având un impact semnificativ asupra mediului economic și tehnologic.